Har ätit världens godaste dessert och jag har receptet :D / Bodil
Kolla in nr. 8 ;) HAHA
UM´s Glassparfait med smak av Hallon och krossad Choklad
Grundrecept Parfait för 6 personer:
3 Äggulor
4-5 msk Florsocker
2,5 dl Vispgrädde
Smaksättning:
½ dl Hallonsylt
½ dl Krossad Choklad
Gör så här:
1. Vispa äggulor med florsocker hårt. ( Det ska gå att skriva i den)
2. Vispa grädden tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
3. Blanda i Hallonsylt och krossad Choklad i de vispade äggulorna.
4. Blanda ner vispgrädden i ägg blandningen, utan att röra för hårt.
5. Frys 5-6 timmar i lämplig form.
6. Ta ut glassparfaiten och låt den tina i kylskåp ca. 15 minuter innan servering.
7. Servera gärna med lite Jordgubbs coli (sås), vispad grädde och färska jordgubbar.
8. Gör som tjejerna i Timoteij: Ät, njut och skrapa tallrikarna frenetiskt rena :).
Tillagningstid ca. 40 minuter + infrysning
"Detta fantasiska grundrecept på Glassparfait är skrivet av Utsikten Meetings ”kallskänks guru” Linda. Och denna ljuvliga smaksammansättning är gjord av Utsikten Meetings ”master kock” Magnus.
Och tycker du att det är jobbigt att göra glassparfaiten själv, så ta istället en tur till Nynäshamn och ät den på plats på Utsikten Meetings."
Nu vet jag i alla fall vad jag önskar mig till efterrätt på min födelsedag;-)